nieuws

Permanente bewoning van vakantiehuisjes in Overijssel blijft verboden

Wonen op recreatiepark De Molenwaard in Hasselt
Wonen op recreatiepark De Molenwaard in Hasselt © RTV Oost / Simon Dirk Terpstra
Het hele jaar wonen in een recreatiehuisje, dat blijft in Overijssel verboden. De provincie gaat het beleid niet aanpassen, schrijft het provinciebestuur in een brief aan de politiek.
Ouderenpartij 50Plus kaartte de kwestie afgelopen zomer aan. Fractievoorzitter Fred Kerkhof ziet recreatieparken verloederen door de huidige regels. "Veel woningen zijn onverkoopbaar en onverhuurbaar. De bewoners kunnen geen kant op. De huisjes worden slecht onderhouden of komen terecht in handen van de onderkant van de samenleving."

1800 vakantiehuisjes worden permanent bewoond

De provincie heeft de problematiek onderzocht en concludeert nu dat van de 23 duizend recreatiewoningen, er 1.800 permanent bewoond worden. Bij de meeste gevallen verwacht de provincie dat de woning op den duur weer in gebruik komt als recreatiewoning. In 130 gevallen zal dat niet zo zijn.
De cijfers zijn voor de provincie geen aanleiding om het beleid te veranderen. Ook blijkt uit navraag dat gemeenten zelf geen behoefte hebben aan nieuwe beleid. Gemeenten willen vooral dat de regels duidelijk zijn en dat er ruimte is voor maatwerk, zoals het gebruiken van recreatiehuisjes voor gezinnen die snel woonruimte nodig hebben.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.