nieuws

Deventer verheugt zich op EK Vrouwenvoetbal 2017

De gemeente Deventer verheugt zich op een 'voetbalfeest' met vier wedstrijden voor de boeg, waarvan twee landenderby's. Gisteren vond in Rotterdam de loting plaats voor het EK Vrouwenvoetbal 2017. De wedstrijden Oostenrijk-Zwitserland, Zweden-Rusland, Noorwegen-Denemarken en Schotland-Spanje worden gespeeld in de Adelaarshorst.Â
Sportwethouders Liesbeth Grijsen van Deventer: "Een mooie loting. Het zijn stuk voor stuk teams die aan elkaar gewaagd zijn. Dat beloven spannende wedstrijden te worden in de Adelaarshorst. Ik hoop dan ook op volle stadions."

'Meer meiden voetballen'

"Het zou mooi zijn als er nog meer meiden in Deventer gaan voetballen. De teller stond vorig jaar op ruim 570, dankzij de sportclubs nu al op meer dan zevenhonderd. Meer dan achthonderd moet lukken volgend jaar."
Het EK wordt een feest, aldus de gemeente. Zo komt er een fanzone op de Brink waar van alles te doen is en fans elkaar kunnen ontmoeten. De stad en ook de route naar de Adelaarshorst worden versierd. Tijdens de groepsfase zijn er open trainingen en handtekeningsessies.
VVV-directeur Hein te Riele: "Het EK is een mooie kans om er samen een feest van te maken. Ik schat in dat het EK voor veel mensen uit de omgeving en bezoekende landen reden is om Deventer te bezoeken. Dat is goed voor de Deventer economie en naamsbekendheid."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.