nieuws

Benoeming burgemeester Dinkelland opgeschort vanwege politieke chaos

De Overijsselse Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten heeft de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester in Dinkelland voor drie maanden opgeschort. Aanleiding is de actuele instabiele politieke en bestuurlijke situatie in de gemeente Dinkelland.
Afgelopen weken zijn de wethouders Eric Kleissen (CDA) en Wethouder Annette Zwiep (Lokaal Dinkelland) teruggetreden na een motie van wantrouwen van de gemeenteraad. De wethouders Alfons Steggink en Loes Stokkelaar verlieten daarop hun partij Lokaal Dinkelland, maar bleven desondanks deel uitmaken van het college. Van de partij Lokaal Dinkelland vertrokken ook nog eens twee raadsleden. 

Eerst duidelijkheid over positie vertrouwenscommissie

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten wil nu eerst duidelijkheid. "Als ik met de vertrouwenscommissie om tafel ga moet ik wel weten wie welke partij vertegenwoordigt. Daarnaast vind ik de huidige politieke en bestuurlijke situatie in Dinkelland geen wenselijke uitgangspositie voor een nieuwe burgemeester."
Vandaag is oud-Commissaris van de Koningin Geert Jansen, op verzoek van waarnemend burgemeester Ineke Bakker, begonnen als verkenner om de politieke situatie in kaart te brengen en te kijken hoe de verstoorde verhoudingen weer kunnen worden hersteld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.