nieuws

PVV dient aan de vooravond van begrotingsbehandeling een 'tegenbegroting' in

De Karelskamp moet open blijven, lagere belastingen, meer aandacht voor ouderenzorg en de N35 moet volledig vierbaans. Dat staat in de 'tegenbegroting' die de PVV Overijssel aan de vooravond van de begrotingsbehandeling presenteert.Â
"Wij willen de burgers graag laten zien hoe het ook anders kan in de provincie", aldus fractievoorzitter Edgar Mulder van de PVV. Het is de derde tegenbegroting, de vorige hebben geen concreet effect gesorteerd. "Maar we hebben ook geen meerderheid natuurlijk", pareert Mulder.

Karrenspoor

De N35 is een van de speerpunten in de begroting. "N35 is ontzettend belangrijk, in de volksmond karrenspoor en dat past niet. Wij zeggen: 'Maak die weg vierbaans' en of dat nu gaat met geld van de landelijke overheid of van de provincie maakt niet uit." Dat de N35 een rijksweg is en dat dus het rijk beslist, maakt volgens Mulder niet uit. "We hebben het geld, steek het dan in de N35."

Andere partijen

De PVV is de enige partij die een tegenbegroting heeft opgesteld. D66 vindt het in algemeenheid positief dat de PVV tijd uittrekt voor een tegenbegroting. "Maar met de inhoud zijn we het waarschijnlijk niet eens", aldus de fractievoorzitter. PvdA zegt dat de PVV van de gelegenheid gebruik had moeten maken om bij de perspectiefnota of de behandeling twee weken geleden ideeën te spuien. "Dat hebben ze nagelaten", aldus Tijs de Bree. En het CDA laat via een woordvoerder weten het niet kies te vinden alvast voor te sorteren op de behandeling in de Provinciale Staten.
Het belooft een lange dag te worden in Zwolle. Mulder: "Soms wordt het nog later dan elf uur 's avonds."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.