nieuws

PvdD vraagt steun voor dierenambulance en dierenopvang in Overijssel

Dierenambulance
Dierenambulance
De dierenambulances en de opvangcentra voor dieren in de provincie Overijssel kampen met flinke financiële tekorten. Om het werk van beide organisaties ook in de toekomst te garanderen is het noodzakelijk dat de provincie bijspringt. Dat stelt de Partij voor de Dieren die morgen de Provinciale Staten om steun zal vragen.
De Partij voor de Dieren wil dat provincie onderzoekt hoe het voortbestaan van dierenambulances en opvang voor in het wild levende dieren in Overijssel gewaarborgd kan worden.
Vanwege een verhoogde regeldruk en tekort aan financiële middelen hebben veel dierenopvangcentra de laatste jaren de deuren moeten sluiten. De druk op de overgebleven dierenopvangcentra is hierdoor toegenomen.

Wet Natuurbescherming

e provincie wordt vanaf 1 januari 2017 in de nieuwe Wet natuurbescherming verantwoordelijk voor de in het wild levende dieren. Bovendien is bij Wet vastgelegd dat hulpbehoevende dieren vallen onder menselijke zorgplicht.
Lia van Dijk, fractievoorzitter: "Wij zien in deze nieuwe regelgeving een mooie kans voor de provincie om de leegte die is ontstaan in de financiering voor opvang van in het wilde levende dieren op te vullen. Aangezien veel dierenambulances en dierenopvangcentra in zwaar weer zitten, is het van belang dat de provincie haast maakt met het invullen van deze taak. "

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.