nieuws

Meerderheid raad Dinkelland steunt uitstel komst nieuwe burgemeester

Een ruime meerderheid in de gemeenteraad van Dinkelland schaart zich achter het besluit van de Commissaris van de Koning om de benoeming van een nieuwe burgemeester in Dinkelland met minimaal 3 maanden uit te stellen. Alleen de PvdA vindt het opschorten van de benoeming jammer. Volgens fractievoorzitter Severijn is er geen garantie dat dan de bestuurlijke en politieke problemen voorbij zijn.
Om te beginnen ziet de PvdA het liefst dat de wethouders Steggink en Stokkelaar vertrekken. Beiden functioneren sinds het uitbreken van een bestuurscrisis partijloos.
Dat zei Severijns  tijdens de behandeling van de gemeentebegroting vanavond. Het was de eerste keer dat de raad sinds uitbreken van de bestuurlijke crisis begin vorige week weer bijeen was.

De grootste partij Dinkelland vindt een adempauze op z’n plaats net als coalitiegenoot CDA. Ook de VVD, Algemeen Belang Dinkelland en D66 steunen het uitstel van de benoemingsprocedure.

Op z'n vroegst pas volgend jaar zomer een nieuwe burgemeester

De partijloze wethouders Steggink en Stokkelaar vinden het jammer dat er pas op z’n vroegst volgend jaar zomer een opvolger kan zijn voor interim-burgemeester Bakker.
Ondertussen is oud-commissaris Geert Jansen begonnen met z’n pogingen om de verstoorde politieke verhoudingen te herstellen. Hij heeft nog geen gesprekken gehad met politieke partijen.

De gemeente Dinkelland wil nog niet reageren hoeveel geld de klus van Jansen de gemeente kost. Ook wil het niet zeggen met wie al gesproken is en of dit in het gemeentehuis gebeurt.

Begroting Dinkelland in recordtempo akkoord
De gemeenteraad keurde verder vanavond in recordtempo de begroting voor volgend jaar goed. Dinkelland sluit de begroting door ruim 700.000 euro uit de reserves te halen. Coalitiepartij CDA steunde zonder voorwaarden de begroting. Fractievoorzitter Jogems: "Het is tijd voor rust en bezinning."

Ook coalitiegenoot Lokaal Dinkelland en Algemeen Belang Dinkelland steunen de begroting. Oppositiepartijen PvdA en D66 waren daarentegen kritisch. De PvdA merkte op dat de reserves de afgelopen jaren met 21 miljoen zijn gedaald en zijn de uitstaande leningen gestegen met 10 miljoen.

Chaotisch en amateuristisch begrotingsbeleid
Volgens D66 is sprake van een chaotisch en amateuristisch begrotingsbeeld. De partij had felle kritiek om op voorhand extra geld te reserveren voor zwembad Dorper Esch en het onderzoek naar de rondweg in Weerselo.

Oppositiepartijen VVD, PvdA en D66 hebben moeite met de verhoging van de Onroerend Goed Belasting met ruim 2 procent.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.