nieuws

Scholieren bespreken president Trump: "Angst voor apartheid, rellen en oorlog"

De verrassende verkiezing van Donald Trump tot president van de VS beheerste vanmorgen ook de lessen op middelbare scholen. In  4-vwo van het Pius-X college in Almelo overheerste tijdens de geschiedenisles vooral verbazing en onzekerheid.Â
"Ik heb angst voor meer apartheid tussen de witte en zwarte bevolking. Misschien leidt het wel tot rellen en oorlog", zegt één van de leerlingen. Bijna iedereen in de klas had gerekend op een overwinning van Clinton, al was zij ook geen favoriete president. "Ze is onbetrouwbaar en tegenstrijdig in haar besluiten. Maar alles was beter dan Trump."

Invloed media

Leraar Frans Hemmer vindt het een vanzelfsprekende zaak dat er tijdens de geschiedenisles stil werd gestaan bij de gebeurtenissen in de VS. "Amerika is een belangrijke bondgenoot. Wie er in dat land president wordt, is een belangrijk gegeven." Hij wees de leerlingen op de invloed van de media en de opiniepeilingen bij de verkiezingen. 

Verstandige mensen

Hij temperde de angst dat Trump opeens rare dingen gaat besluiten. "Het congres kan hem corrigeren. Daar hebben de republikeinen weliswaar een meerderheid, maar dat zijn ook verstandige mensen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.