nieuws

Gratis nachtje slapen in Dinkelland populair, alle hotelbedden zijn bezet

Hotels, pensions, bed & breakfasts en campings in Dinkelland zitten volgende week woensdag en donderdag propvol. Niet vanwege een belangrijke gebeurtenis of activiteit in de gemeente, maar vanwege een actie van de toeristische ondernemers. Zij bieden vakantiegangers van buiten de regio een gratis overnachting aan.Â
Met die actie wil toeristisch Dinkelland vakantiegangers bedanken voor de goede beoordeling op website Zoover, waar vakantie-ervaringen worden gedeeld. Ootmarsum krijgt daar het cijfer 8,5. Daarmee is het stadje bijna het leukste stadje van Nederland. Alleen Giethoorn scoort iets hoger, een 8,7. 

1700 aanmeldingen

Jeroen Enkelaar van het Toeristisch Ondernemers Fonds adverteerde vorige week met de gratis hotelovernachting onder meer bij de ANWB en in het Brabants Dagblad. "Het ging toen onvoorstelbaar snel. In een mum van tijd kregen we meer dan duizend aanmeldingen. Inmiddels zitten we op zo'n 1700, dus we moeten gaan loten."
Vandaag sluit de actie. "Alle 1500 beschikbare bedden zijn volgende week bezet", zegt Enkelaar trots. Hij verwacht dat het dan gezellig druk zal zijn, vooral in Ootmarsum. "De gasten krijgen niet alleen een gratis overnachting, ze mogen ook gratis musea bezoeken, krijgen allemaal een krentenwegge en kunnen meedoen aan workshops." 

'Twentse toeristen'

Of zich ook vakantiegangers uit Twente hebben gemeld voor een gratis overnachting? "Ja", zegt Enkelaar met een lach. "Maar die gaan we eruit filteren. De gratis overnachting is bedoeld voor mensen van buiten deze regio. Toeristen die Dinkelland en Twente nog niet hebben ontdekt." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.