nieuws

Verkeersruzie loopt uit de hand: man richt wapen op vrouw uit Zwolle

Archieffoto
Archieffoto
Een vrouw uit Zwolle heeft gisteren een wapen op zich gericht gekregen bij een verkeersruzie op de A27. Een 38-jarige man uit het Drentse Valthermond is aangehouden.Â
De vrouw was gistermiddag onderweg in de buurt van Utrecht toen de man volgens haar zichtbaar gehaast achter haar kwam rijden en begon te bumperkleven. 

Wapen

Op het moment dat de vrouw snelheid minderde, zou de man naar rechts zijn gegaan waar hij meerdere auto's inhaalde via de vluchtstrook. Daarna kwam de man naast de vrouw rijden. 
Volgens de Zwolse probeerde de man haar van de weg te drukken. Daarna zou hij het raam geopend hebben en een wapen op haar gericht hebben. De vrouw schrok zich wezenloos en trapte op de rem, waarna de man doorreed en richting de A28 afsloeg. 

Aanhouding

De vrouw heeft de politie gebeld en het signalement en kenteken van de man doorgegeven. Agenten hebben de man uiteindelijk op de A28 bij Zwolle-Zuid aan de kant gezet. Met getrokken wapens hebben ze hem uit de auto gehaald, waarna de man is aangehouden. 
Bij het doorzoeken van zijn auto is een luchtdrukwapen gevonden. Het wapen is in beslag genomen, net als de auto van de man. 

Getuigen

Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen van het voorval. Mogelijk hebben mensen gezien hoe de man in de zwarte Peugeot Partner zich gedroeg op de A27.
Zij worden gevraagd de politie in Utrecht te bellen via 0900-8844. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.