nieuws

Provinciale Staten willen politieke lobby om gevangenis Almelo open te houden

Provinciale Staten
Provinciale Staten
De provincie moet zich op alle fronten inzetten om sluiting van gevangenis De Karelskamp in Almelo te voorkomen. Dat vinden vrijwel alle partijen binnen Provinciale Staten van Overijssel. Alleen de PVV schaart zich niet achter de oproep.
Sinds de zomer wordt de gevangenis weer met sluiting bedreigd. Aanleiding is een rapport van het gevangeniswezen dat aan de Tweede Kamer is gestuurd.

Gevangenis belangrijk voor werkgelegenheid

De provinciale politiek wil sluiting voorkomen, omdat de gevangenis belangrijk is voor de regionale werkgelegenheid. "Juist ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden er werk", zegt fractievoorzitter Jan Westert van de ChristenUnie.
Provinciale Staten willen dat het provinciebestuur er bij de minister van Justitie op aandringt om snel een definitief besluit te nemen over de toekomst van de Karelskamp. Daarnaast moet samen met gemeenten in Twente een lobby richting de Tweede Kamer worden gestart om de gevangenis in Almelo op te houden.

'Provinciaal geld voor Karelskamp'

De PVV steunt het voorstel niet omdat de partij vindt dat de provincie zelf aan zet is. De PVV dient daarom vandaag een voorstel in om 5 miljoen euro provinciaal geld in te zetten voor het openhouden van de Karelskamp.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.