nieuws

50Plus wil IJssel gebruiken om energie op te wekken

Fred Kerkhof (50Plus) wil energie uit IJssel
Fred Kerkhof (50Plus) wil energie uit IJssel
Ouderenpartij 50Plus in Overijssel wil rivier de IJssel gebruiken om energie op te wekken. De partij roept de provincie daarom vandaag op om een onderzoek te starten naar deze methode.
Fractievoorzitter Fred Kerkhof van 50Plus: "De IJssel stroomt onafgebroken. We kunnen die stroming gebruiken om 'blauwe energie' op te wekken. De kunst is dan om op een slim gekozen punt in de rivier een turbine te plaatsen."

Universiteit Twente

50Plus wil graag dat de Universiteit Twente een onderzoek begint naar de mogelijkheden. "Op de universiteit is een schat aan wetenschappelijke technische kennis aanwezig en ook ervaring en een goede motivatie, waarbij het mogelijk moet zijn iets van betekenis te ontwikkelen."
De ouderenpartij wil ook de provincie Gelderland bij het project betrekken.

Zorgen

Fred Kerkhof van 50Plus maakt zich zorgen over het huidige tempo waarbij nieuwe energieprojecten worden opgestart. "Windenergie is niet populair. Zonne-energie levert maar een beperkte bijdrage en andere mogelijkheden zoals biogas staan nog in de kinderschoenen. 'Blauwe energie' kan helpen om de duurzaamheidsdoelstellingen toch te halen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.