nieuws

Verkenner Jansen gestart met onderzoek naar bestuurlijke situatie in Dinkelland

Geert Jansen heeft vier weken nodig voor zijn onderzoek naar de bestuurlijke situatie in Dinkelland. Hij is vandaag gestart met zijn werkzaamheden.Â
Jansen, voormalig Commissaris van de Koningin in Overijssel, is door burgemeester Ineke Bakker gevraagd om uit te zoeken hoe Dinkelland tot de verkiezingen van 2018 stabiel bestuurd kan worden en wanneer de werving van de nieuwe burgemeester kan worden hervat. 

Weken van politieke onrust

Het is al weken onrustig in de politiek van Dinkelland. Vandaag maakte wethouder Loes Stokkelaar bekend dat ze opstapt als wethouder. De afgelopen weken zijn wethouder Kleissen en Zwiep teruggetreden na moties van wantrouwen, vervolgens verlieten wethouders Steggink en Stokkelaar hun partij Lokaal Dinkelland, maar bleven nog wel in het college. Stokkelaar maakte vandaag bekend dat ze opstapt. 

5000 euro

Jansen gaat allereerst om tafel met de fractievoorzitters, dat gebeurt vrijdag. De kosten van het verkenningsproces bedragen volgens de gemeente ongeveer 5000 euro. Dit honorarium sluit aan bij landelijke regelingen voor dit soort werkzaamheden. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.