nieuws

VVD wil provinciale lobby voor aanpak N50 bij Kampen

N50 bij Kampen
N50 bij Kampen
De VVD wil dat de provincie Overijssel een lobby begint richting Den Haag voor meer geld voor de N50 bij Kampen. De Rijksweg is volgens de partij een steeds belangrijkere verbinding met de Randstad.
Het Rijk heeft nog 100 miljoen euro op de plank liggen voor verkeersknelpunten. Komend voorjaar wordt bekeken welke knelpunten het meest urgent zijn.

Ook A28 en N35
Overijssel kaart hierbij vooral de problemen op de snelweg A28 aan, waar het steeds drukker wordt. Deze lobby wordt ondersteund door ondernemers in de regio en de provincie Gelderland. Inmiddels is in de provincie ook een lobby gestart voor verbetering van de N35 tussen Zwolle en Twente.
VVD-statenlid Regien Courtz vindt dat ook de N50 nadrukkelijk als knelpunt op de kaart moet worden gezet. De VVD roept vandaag op om samen met ondernemers en de provincie Flevoland de krachten te bundelen.

Ondersteuning
De oproep van de VVD wordt ondersteund door bijna alle partijen binnen Provinciale Staten van Overijssel. Alleen de Partij voor de Dieren, Groenlinks en de PVV steunen het voorstel niet. ?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.