nieuws

Partij voor de Dieren wil centraal meldpunt voor noodhulp aan dieren in Overijssel

In Overijssel moet een centraal meldpunt komen voor noodhulp van zieke en gewonde dieren. Dat wil de Partij voor de Dieren. Met zo'n meldpunt kunnen dieren sneller en effectiever hulp krijgen.
Lia van Dijk van de Partij voor de Dieren ziet dat veel dierenambulances noodlijdend zijn. Oorzaak zijn volgens Van Dijk subsidies die worden stopgezet en beperkte andere financiële middelen die beschikbaar zijn. Dieren zijn er volgens Van Dijk de dupe van.
Van Dijk vindt dat de provincie een verantwoordelijkheid heeft voor het opvangen van hulpbehoevende dieren, omdat rijkstaken op het gebied van natuurbeleid volgend jaar worden overgeheveld naar de provincies.

Onderzoek
De Partij voor de Dieren wil naast een onderzoek naar de haalbaarheid van een meldpunt, ook weten hoe groot de financiële problemen bij de dierenambulances in Overijssel nu precies zijn.
Verder wil de Partij voor de Dieren weten of in Overijssel voldoende opvang is voor de hulp aan in het wild levende dieren.

Opvang noodlijdende dieren

Mochten er problemen blijken, dan roept de Partij voor de Dieren de provincie op om te investeren in een dekkende opvang voor noodlijdende dieren.
Gedeputeerde Hester Maij vindt de opvang van zieke en gewonde dieren geen taak van de provincie. Het voorstel is vanavond na stemming verworpen. Het kreeg onvoldoende steun van andere partijen binnen Provinciale Staten. ?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.