FC Twente Vrouwen in Champions League onderuit bij FC Barcelona

FC Twente Vrouwen heeft het eerste duel in de tweede ronde van de Champions League verloren van FC Barcelona. In het Mini Estadi was de thuisploeg veel beter, maar wist Twente de schade beperkt te houden: 1-0.
Twente begon aardig aan het duel, maar het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Hermoso schoot na tien minuten fraai de openingstreffer binnen. Daarna nam Barcelona het heft in handen en was het de betere ploeg. Twente kwam niet meer op de helft van de Spanjaarden. Alexia was de gevaarlijkste speelsters bij de thuisploeg, maar scoorde niet dus was het bij rust 1-0.
Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Twente bleef onder druk staan van Barcelona en dat leverde de thuisploeg ook kansen op. Waldus werkte de bal bijna in eigen doel, maar zag tot haar geluk dat die naast ging. Garcia probeerde het namens de thuisploeg en zag haar schot geblokt worden. Hermoso was twintig minuten voor het einde dicht bij haar tweede, maar schoot voorlangs. Na een afgekeurd doelpunt van Barcelona vanwege hands, kreeg Beerensteyn aan de andere kant nog een kans, maar ze kon niet binnenkoppen. Even later was het afgelopen: 1-0.
Volgende week is de return in De Grolsch Veste. Vorig jaar speelden beide ploegen in de tweede ronde ook tegen elkaar. Toen won Barcelona beide duels met 1-0.

FC Barcelona - FC Twente 1-0

1-0 Hermoso (10)

Arbiter: Steinhaus (Dui)
Geel: Munsterman, Roord
FC Barcelona: Panos; Torrejón, Ruth, Røddik, Ouahabi; Unzue, Melanie, Andressa Alves; García (Latorre/63), Hermoso, Alexia (Nguessan/79).
FC Twente: Lorsheyd; Roetgering (Erman/75), Kerkdijk, Waldus, Worm; Munsterman, Rood, Onzia; Bakker, E. Jansen, Beerensteyn.