nieuws

Vakbeurs in Hardenberg biedt blik in toekomst: kamperen steeds luxer

Vakantie vieren in een tent of stacaravan. Bijna iedereen heeft dat wel eens gedaan, maar de kans is groot dat het in de toekomst helemaal anders gaat.Â
Het wordt luxer, maar het kan ook helemaal anders bleek op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg. Kamperen in een wijnvat bijvoorbeeld.
Het heeft de vorm van een wijnvat of een regenton", zegt standhouder Klaas. "We hebben er nog geen verkocht. Het is een try out, maar de reacties zijn waanzinnig."

Luxe kamperen

Ook steeds populairder wordt het 'glamping'. Deze luxe manier van kamperen heeft niet veel meer met kamperen te maken. In één van de tenten staat zelfs een boxspring.
De afgelopen dagen kon iedereen die in Nederland in de recreatiesector werkt zich melden in Hardenberg om zich bij te laten praten over de nieuwe ontwikkelingen in de sector. Veel recreatieondernemers hebben zich laten zien in Hardenberg, waar in de regio ook veel recreatieve bedrijven te vinden zijn.

Ook luxere stacaravans

Kamperen wordt dus steeds luxer. Dat is ook duidelijk te zien aan de stacaravans die op de beurs staan. Waar je vroeger op simpele, basic stoeltjes aan tafel zat, is een stacaravan op de beurs ingericht met eetkamerstoelen die in menig huiskamer niet zouden misstaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.