nieuws

Bewoners Kloosterhaar leggen zich niet neer bij sluiting geldautomaat

Geldautomaat
Geldautomaat
Verschillende inwoners van Kloosterhaar leggen zich niet neer bij de beslissing van de Rabobank om de geldautomaat in het dorp te sluiten. Dat bleek gisteren bij de informatiebijeenkomst van de bank.Â
Op de informatiebijeenkomst heeft de Rabobank alternatieven voor de geldautomaat toegelicht. De bank biedt bijvoorbeeld een bezorgservice voor geld, hulp bij bankieren voor ouderen en pinfaciliteiten in panden van ondernemers. Meerdere bewoners vinden dit geen goed alternatief, omdat deze services extra kosten met zich meebrengen.

Emotionele reacties

Tijdens de informatieavond waren er emotionele reacties te horen. Na een bespreking van een uur verlieten bewoners massaal de zaal. Hans van Dijk, ‎directeur particulieren bij Rabobank Vaart en Vechtstreek, legt uit dat de avond specifiek bedoeld was om alternatieven toe te lichten. Dat stond volgens hem ook in de uitnodiging aan inwoners van Kloosterhaar.
Hij weet niet of alle bezoekers de uitnodiging goed hebben geïnterpreteerd. Van Dijk sluit niet uit dat bij sommige mensen nog de hoop bestond dat de Rabobank terug zou komen op haar besluit om de geldautomaat te sluiten. Daar is echter geen sprake van, benadrukt hij.

Geen nieuwe informatieavonden

Volgens Van Dijk volgen er geen nieuwe informatieavonden meer. Wel kunnen mensen altijd bij de bank aankloppen voor informatie over alternatieven voor de geldautomaat. Daarnaast overlegt de bank volgens Van Dijk nog steeds met Plaatselijk Belang Kloosterhaar. Volgens hem is de relatie tussen de bank en de belangenvereniging goed.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.