nieuws

Cel geëist tegen man (31) uit Genemuiden voor mishandeling baby

Rechtspraak
Rechtspraak
Voor het ernstig mishandelen van zijn één maand oude zoontje is donderdag tegen een 31-jarige man uit Genemuiden twaalf maanden cel geëist. De man ontkende de mishandeling, zo bleek in de rechtbank in Zwolle.
Het kindje liep een ernstig zuurstoftekort op omdat de verdachte zijn zoontje op zijn buik achterliet in de wieg, aldus het Openbaar Ministerie. In het ziekenhuis werden ook een hersenafwijking en een gebroken oogkas ontdekt.

Frustratie

De 31-jarige man verklaarde bij de politie dat hij uit frustratie met geweld een speen in de mond van zijn zoontje drukte. Op de zitting zei hij dat dit een leugen was om zijn vriendin in bescherming te nemen. Die was op dat moment ook kort verdachte. Niet hij maar zijn vriendin was hardhandig met de baby, zei hij.
De officier van justitie achtte bewezen dat het kind zwaar letsel opliep door de schuld van de man. Hij legde het volledig van de ouders afhankelijke kind op zijn buik in de wieg en ging slapen. Hierdoor liep het kind zuurstoftekort op, zei ze. Ook meent ze dat door hardhandig een speen in de mond te drukken of tegen het hoofd te gooien het kind een gebroken oogkas opliep.

Geen eindconclusie NFI

De raadsman zag die verbanden niet. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht het letsel, maar kwam niet met een eindconclusie. Ook kan de gebroken oogkas zijn veroorzaakt door een ongeluk in een instabiele box. Hij vroeg om vrijspraak.
De uitspraak is op 24 november. Het kind is inmiddels in een pleeggezin opgenomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.