nieuws

Oud-directeur Rendo moet twee jaar de cel in

De rechtbank in Assen
De rechtbank in Assen
Een 57-jarige oud-directeur van Rendo uit Meppel moet een celstraf van twee jaar uitzitten. Dat meldt RTV Drenthe. De man heeft zich laten omkopen en pleegde valsheid in geschrifte. Tegen de Groninger was drie jaar cel geëist. De zaak diende voor de rechtbank in Assen.
Een medeverdachte uit Wezep moet zes maanden de cel in omdat hij vervalste brieven heeft gestuurd naar de Belastingdienst. De man hoopte op die manier de omkoping te verdoezelen.

Een miljoen onder de tafel

De Wezeper heeft als oud-directeur van het Electrabel in 2007 een miljoen euro onder de tafel aan de oud-directeur van Rendo betaald, zodat de energietak van Rendo ongestoord door Electrabel kon worden overgenomen.
Het Belgische bedrijf Electrabel wilde voet op de Nederlands markt zetten. Overnames van grotere bedrijven mislukten. Toen kwam Rendo in beeld. Dat de omkoping daadwerkelijk andere gegadigden buiten de deur heeft gehouden, acht de rechtbank niet bewezen.

Ook fraude rond bouw energiecentrale Steenwijk

De oud-Rendotopman is ook verdachte in een grote fraudezaak rond de bouw van de energiecentrale in Steenwijk. Geld van Rendo, zou luidt de verdenking in deze zaak, werd naar de centrale gepompt en kwam via een achterdeur bij andere bedrijven van de oud-directeur terecht. De rechtbank buigt zich medio 2017 over deze zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.