nieuws

Gezocht: Boeren die geen uitweg meer zien en moeten stoppen

Trekker / tractor op een boerderij
Trekker / tractor op een boerderij
Hoeveel veehouders telt Overijssel nog over een aantal jaar? Die vraag komt op als je het advies van de SER-commissie Duurzame Veehouderij leest. De commissie constateert dat een groot deel van de boeren in zwaar weer zit door lage prijzen. En tegelijk wordt er actie van veehouders gevraagd op belangrijke maatschappelijke thema’s.
Voorzitter Ed Nijpels van de commissie Duurzame Veehouderij was duidelijk bij de presentatie van het rapport duurzame versnelling veehouderij: "De economische positie van een grote groep bedrijven in de veehouderij is buitengewoon zorgelijk en de risico's van de veehouderij voor volksgezondheid, milieu en dierenwelzijn worden maatschappelijk niet meer geaccepteerd." Met andere woorden, er moet wat veranderen. 
Hoeveel boeren zitten er eigenlijk in moeilijkheden in Overijssel? Dat is nog niet duidelijk. RTV Oost wil daar graag een beeld van geven. Bent u zo'n boer in moeilijkheden? Overweegt u om te stoppen? Wilt u ons uw verhaal vertellen? Neem dan contact op. Dat kan via mailadres: boerenproblemen@rtvoost.nl
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.