nieuws

Oud-commissaris Jansen krijgt lastige klus aan oplossen crisis in Dinkelland

Lastige klus voor Geert Jansen in Dinkelland
Lastige klus voor Geert Jansen in Dinkelland
Ambtenaren in de gemeente Dinkelland hebben moeite met de keuze voor oud-Commissaris van de Koningin Geert Jansen als de persoon die de bestuurscrisis in Dinkelland moet zien op te lossen. Zij vinden dat Jansen 'besmet' is door zijn verleden.
In de optiek van ambtenaren was de oud-commissaris debet aan een vorige bestuurscrisis in Dinkelland in 2007, toen hij niet ingreep na het wegsturen van burgemeester Willeme.

Lastige klus

Jansen praat morgenmiddag met de fractievoorzitters van de gemeenteraad over de huidige bestuurlijke crisis, die is ontstaan na het gedwongen vertrek van drie wethouders uit het college. Het lijkt voor de oud-commissaris een lastige klus te worden om de onderlinge argwaan bij de politieke partijen weg te nemen en de gelederen te sluiten.  
Oppositiepartij VVD denkt dat Jansen een CDA'er als wethouder wil terughalen. De meeste partijen willen dat niet. De VVD vermoedt dat het CDA achter de coup zit om 2 dissidente raadsleden van Lokaal Dinkelland los te weken. Op die manier ontstond een raadsmeerderheid om wethouder Zwiep van Lokaal Dinkelland weg te sturen.

Coalitie CDA, VVD en Algemeen Belang Dinkelland?

Oppositiepartij VVD zal Jansen morgenmiddag adviseren samen met het CDA een college te vormen met steun van ABD, Algemeen Belang Dinkelland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.