nieuws

OverUIT: Sinterklaasintochten in Overijssel

Sinterklaas meert aan in Overijssel
Sinterklaas meert aan in Overijssel
Duizenden kinderen heten dit weekeinde Sinterklaas van harte welkom in Overijssel. Deze en meer uit-tips van OverUIT voor 12 en 13 november.Â
Sinterklaasintochten
Zaterdag zet Sinterklaas onder meer voet aan wal in de Gedempte Haven in Hardenberg. De stoomboot arriveert om 14.00 uur. Elvispiet, Opa-piet en Clownspiet zijn ook van de partij. Een dag later bezoekt de kindervriend Zwartsluis, Geesteren en Overdinkel. Op OverUIT.nl staan alle intochten, met locaties en aanvangstijden.

Kindersterrenkijkavond

Er is in november iets bijzonders met de Maan. De volle maan op 14 november wordt niet alleen de grootste en helderste supermaan van het jaar, maar ook de grootste van de eeuw tot nu toe. Daaarom houdt Cosmos Sterrenwacht in Lattrop 12 november een kindersterrenkijkavond

40 jaar Sesamstraat

De Sesamstraat-bewoners komen 12 november met twee feestelijke voorstellingen naar het HOFtheater in Raalte, want Sesamstraat bestaat in Nederland 40 jaar. In een vrolijke voorstelling met mooie liedjes zijn de hoofdrolspelers op zoek naar hun eigen talent.

Minnaar in Blokzijl

Hannes Minnaar geeft recitals in heel Europa, in Japan en China. En met zijn Van Baerle Trio won de pianist prijzen op concoursen in Lyon en München. Zondagmiddag 13 november (om 15.30 uur) treedt Minnaar op in de Grote Kerk in Blokzijl, hij speelt werken van Schubert, Franck, Fauré en Ravel. 

Sint in de bios

Sinterklaas en Geblaf op de Pakjesboot is de Sinterklaasfilm van 2016. Het Sinterklaasfeest is in gevaar als Dokter Vleugelaer een spray ontwikkelt die ervoor zorgt dat je alleen nog maar kan blaffen. Als de Pieten ook in aanraking komen met de spray, loopt het helemaal uit de hand.
Kijk voor meer uitjes op www.OverUIT.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.