nieuws

Aandacht voor zingeving in Stedelijk Museum Zwolle

Nog nooit was de zoektocht naar een bewuste levensstijl zo persoonlijk en actueel. De tentoonstelling Leven met Aandacht in het Stedelijk Museum Zwolle laat zien wat er allemaal gebeurt op dit gebied.
Op de begane grond van het museum is er uitgebreid aandacht voor de Moderne Devotie, de geestelijke stroming die begon in de IJsseldelta in de veertiende eeuw als reactie op de overvloed binnen de kerk. Ook de Zwolse kunstenaar Henk Heideveld liet zich inspireren door de Moderne Devotie. Indrukwekkend is een verbeelding van het Laatste Avondmaal van Martijn Duifhuizen.

Kleding van zalmleer

Te zien is werk van onder andere Map Renes die kleding ontwerpt met zalmleer: een bijzondere jurk van haar hand trok een maand geleden al de aandacht op de Dutch Sustainable Fashion Week in het World Trade Centre in Amsterdam.
Ook is er is aandacht voor creatieve woonoplossingen. Indruk maken de persoonlijke verhalen, zoals Alice Damman die van adviseur naar de politie de ommezwaai maakte naar yogadocente. In het werk van alle kunstenaars spelen persoonlijke zingeving een belangrijke rol.
Communicatie-medewerker Bernadet van der Veen en curator Katjuscha Otte geven in Hoogtij uitleg en vertellen wat hen persoonlijk raakt. 
De expositie Leven met Aandacht is tot en met 5 febr. 2017 te zien in het Stedelijk Museum Zwolle.
Zondag 13 november in Hoogtij, na het nieuws van 0800 uur. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.