nieuws

Hoe maak je een speelgoedmuseum van het Deventer gerechtsgebouw?

Het Deventer Speelgoedmuseum verhuist naar het voormalige kantongerecht aan De Brink. Een bijzondere metamorfose is aanstaande.
Garrelt Verhoeven, directeur van het Deventer Verhaal, is blij met de nieuwe plek. "De nieuwe locatie aan de Brink is fantastisch. Dit wordt het museumplein van Deventer. Met museum De Waag, De VVV, het Speelgoedmuseum en het Bouwershuis."

Prachtige combinatie

In het Bouwershuis, grenzend en overlopend in het nieuwe Speelgoedmuseum, worden straks de topstukken uit de Deventer kunstcollectie getoond. "Het is een prachtige combinatie", aldus Verhoeven.
De twee historische panden waarin het Bouwershuis en het Speelgoedmuseum komen, ademen nu al een museale sfeer. Maar er moet nog flink gebroken en gewerkt worden om de musea nieuwe stijl klaar te krijgen.

Speelgoedfabriek

De meest opvallende aanpassingen: op zolder komt een speelgoedfabriek met speelruimte, op de eerste verdieping een grote expositieruimte, er komt een open gang van de Brink naar de achterliggende Tea Rose en het Dickens Kabinet van Emmy Strik, in de tuin komt een blijvende ondergrondse archeologie-expo afgedekt met een glazen plaat en het cellencomplex in de kelder is straks te bezichtigen.
In 2018 moeten alle aanpassingen voltooid zijn, zodat bezoekers in het nieuwe museale complex terechtkunnen als Deventer het 1250-jarig bestaan viert.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.