nieuws

Gemeente pakt riool in Hengevelde aan vanwege instortingsgevaar

Archieffoto
Archieffoto
De riolering van Hengevelde verkeert op sommige plekken in dusdanig slechte staat, dat de kans bestaat dat het riool instort. Dat meldt de gemeente Hof van Twente. Binnenkort wordt het riool gerenoveerd en in sommige gevallen zelfs vervangen.Â
Het riool in de Goorsestraat, Diepenheimsestraat en Nieuwstraat is er het slechtst aan toe. Volgens de gemeente is er een risico dat het riool instort. Een woordvoerster van de gemeente zegt dat de kans op instorting klein is, maar dat de gevolgen voor de omgeving groot kunnen zijn als dat gebeurt, bijvoorbeeld als een straat verzakt.
Op andere plekken is de doorstroming van het afvalwater niet optimaal doordat bijvoorbeeld boomwortels de doorgang blokkeren. 

Rioolbuis vervangen

Als eerste zal de hoek Kerkstraat / Goorsestraat aangepakt worden. Een verzakte rioolbuis staat op de nominatie om vervangen te worden. Om dat te kunnen doen, moet de kruising enkele dagen afgesloten worden. 
Van 23 tot en met 30 november moet het verkeer daarom omrijden. 

Kunststoflaag

Tegen het einde van deze maand begint de gemeente ook met het herstellen van het riool in de Goorsestraat en Diepenheimsestraat. In het nieuwe jaar volgt de Nieuwstraat. 
Deze rioolbuizen worden niet vervangen, maar krijgen een nieuwe kunststoflaag aan de binnenkant. Het is de bedoeling dat de buizen daardoor weer 25 jaar mee kunnen. Het werk kan worden uitgevoerd via inspectieputten, zodat straten niet op de kop hoeven.

Routinecontrole

Het riool in de gemeente Hof van Twente wordt elke vier of acht jaar gecontroleerd, aldus de gemeentewoordvoerster. De problemen in Hengevelde zijn bij zo'n routinecontrole aan het licht gekomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.