nieuws

'De provincie moet nu handelen, de N50 is te gevaarlijk'

Gemeente Belang Kampen (GBK) wil niet langer wachten op de vijf miljoen euro die het Rijk wellicht beschikbaar stelt om de N50 aan te pakken. Met een petitie wil de partij de druk opvoeren bij de provincie, zodat zij de nodige tien miljoen gaat voorschieten.
De partij wil 500 handtekeningen aanbieden aan de voorzitter van de Commissie Verkeer, Milieu en Water. Binnen een dag zijn er al meer handtekeningen opgehaald dan het benodigde aantal. 
"Dat had ik wel verwacht", laat fractievoorzitter Albert Holtland weten. "De N50 leeft enorm in Kampen."

10 miljoen euro nodig

Holtland hoopt met de handtekeningen de druk op te voeren bij de commissie. De gemeente Kampen en de provincie hebben samen vijf miljoen van de benodigde tien miljoen bij elkaar gelegd. De overige vijf miljoen hopen ze van het Rijk te krijgen. 
"Volgende week gaat er een delegatie van de gemeente naar Den Haag met een andere petitie om de aanpak van de N50 op de begroting te krijgen. Maar dat duurt ons te lang, de provincie heeft geld genoeg. Wij vinden dat zij de tien miljoen moet voorschieten. Zodra de N50 op de rijksbegroting komt, krijgen ze het wel terug."

'Nu handelen'

Volgens Holtland gaan de zaken nu te traag. "Voordat het op de rijksbegroting staat en die gevaarlijke weg wordt aangepakt, ben je jaren verder. Het is nu te onveilig en er moet nu gehandeld worden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.