nieuws

Programma: inhaal- en bekervoetbal, vrouwen FC Twente en Dalfsen spelen Europees

Programma deze week
Programma deze week
In de Eredivisie staat de Overijsselse derby Heracles - Go Ahead Eagles op het programma, gaat PEC Zwolle op bezoek bij Feyenoord en ontvangt FC Twente FC Utrecht. Maar er is nog veel meer te beleven deze week. Hieronder een overzicht.

Amateurvoetbal

In het amateurvoetbal is er een inhaalprogramma. Op zaterdag speelt Staphorst een restant van 45 minuten bij SDV Barneveld in de hoofdklasse B. Op zondag wordt er wel 'gewoon' gespeeld in de 3e divisie. Ook staat vanaf morgen de tweede ronde van de districtsbeker Oost en Noord op het programma.

Vrouwenvoetbal

De vrouwen van FC Twente spelen morgen in De Grolsch Veste de return tegen FC Barcelona in de tweede ronde van de Champions League. Het duel in Spanje eindigde vorige week in 1-0 voor de Spanjaarden en dus moet de Enschedese ploeg in ieder geval scoren om kans te maken op de achtste finales. Het duel in de Eredivisie tegen Telstar is verplaatst van vrijdag naar zondag.

Handbal

Voor de handbalsters van Dalfsen staat zaterdag de return in de derde kwalificatieronde van de EHF Cup op het programma. De ploeg van trainer Peter Portengen moet tegen Nantes een verschil van tien punten zien goed te maken na de 21-31 nederlaag van afgelopen zaterdag in Dalfsen. Als dat lukt plaatst de ploeg zich voor de groepsfase.

Volleybal

De volleybalsters van Set-Up'65, Eurosped en Regio Zwolle Volleybal komen deze week twee keer in actie in de Eredivisie. Woensdag staan de laatste twee tegenover elkaar in Almelo en zaterdag spelen beide ploegen opnieuw. Dan tegen respectievelijk Taurus en Sneek. Set-Up'65 gaat woensdag naar Sneek en zondag in in eigen huis tegen Alterno.

Waterpolo

De dames van Het Ravijn kunnen zich zondag plaatsen voor de halve finales van de beker. De ploeg gaat op bezoek bij GZC Donk, dat de eerste twee duels in de poule won. Het Ravijn moet met acht doelpunten verschil winnen om bij de eerste twee te komen en zich te plaatsen voor de halve finales. Zaterdagavond speelt Het Ravijn ook al in de Eredivisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.