nieuws

Eerste matige vorst gemeten in Twente: -5,6 graden

Eerste matige vorst gemeten in Twente
Eerste matige vorst gemeten in Twente
Het is vannacht op weerstation Twenthe (voormalige vliegbasis) afgekoeld naar -5,6 graden. Daarmee is de eerste matige vorst van dit seizoen een feit.
Ook vandaag blijft het koud, meldt Weeronline.

Voor matige vorst moet het afkoelen naar -5,1 graden of lager. Het vriest de eerste uren van de ochtend op grote schaal. Op bruggen en viaducten kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten of door aanvriezing. De lokale gladheid verdwijnt halverwege de ochtend.
De laatste keer met matige vorst in ons land was op 5 maart van dit jaar. Toen vroor het in Woensdrecht 5,1 graden en koelde het in Gilze-Rijen af naar -5,3 graden. De vroegste matige vorst ooit gemeten in ons land dateert van 7 oktober 1912 met -5,7 graden op voormalig KNMI-meetstation Winterswijk.

Tot dinsdag koud

Ook vanmiddag blijft het koud voor de tijd van het jaar. In het oosten is het droog en is nog een waterig zonnetje te zien.
Morgen begint de dag in het noordoosten opnieuw koud met een paar graden vorst. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar is er wel veel bewolking aanwezig. 
Maandag wordt de laatste koude dag. In het binnenland vriest het 's nachts mogelijk 5 graden en overdag moeten we het doen met maxima rond 4 graden. Het blijft droog en vooral in het oosten schijnt de zon.
Daarna wordt het zacht, nat en winderig herfstweer. De wind draait naar de warme zuidwesthoek. De kans op vorst neemt af en de maxima liggen tussen 10 en 13 graden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.