nieuws

Inwoners Dinkelland liggen niet wakker van bestuurscrisis

Inwoners van de gemeente Dinkelland maken zich geen grote zorgen over de bestuurscrisis. Dat blijkt uit een rondje op straat door Ootmarsum en Denekamp.
Opvallend is dat veel mensen de lokale politiek niet of nauwelijks volgen. Ook het vertrouwen in politici is niet bijster groot. "Ze doen waar ze zelf zin in hebben", zegt een inwoner van Ootmarsum.

Trump

Een ander maakt een vergelijking met Donald Trump: "Politici hier beloven van alles, maar kunnen het niet waar maken door de ingewikkelde politiek. Kijk naar de gekozen presidentTrump, die komt nu al terug op eerder gedane uitspraken en beloftes".
Misschien is het struikelblok van lokale politici in Dinkelland wel de frustratie van het onmogelijk na kunnen komen van verkiezingsbeloftes.

Wie wil wethouder worden?

Een oplossing voor het ontstane probleem hebben de inwoners niet direct voorhanden. "Kijken wat de bron is van de ellende, dan schoon schip maken en dan volgens een stappenplan verder gaan", zegt een Denekamper.
Op de vraag of er nog wel iemand te vinden is die wethouder wil worden in Dinkelland twijfelen de meeste inwoners. "Ik ga het niet doen, maar als iemand het wil doen, graag", zegt een inwoner van Ootmarsum.

Tip

In ieder geval krijgen de toekomstige nieuwe bestuurders een grote uitdaging. Eén tip kan een inwoner alvast meegeven:"Niet eindeloos praten over alles, maar ga het gewoon een keer doen".
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.