nieuws

Van Loo brengt doelmannen Heracles Almelo naar hoger plan

Brian van Loo is al een aantal jaren de keeperstrainer bij Heracles Almelo. De oud-doelman kwam tussen 1999 en 2006 tot 198 competitiewedstrijden voor de Almelose club, maar moet nu de keepers naar een hoger niveau tillen.Â
"Ik vind het heel belangrijk dat de club mij de mogelijkheid heeft geboden om me hier te ontwikkelen", vertelt Van Loo in gesprek met RTV Oost. "Ik heb hier vorig jaar een vierjarig contract getekend en daar spreekt heel veel vertrouwen uit. De club denkt ook heel goed mee in mijn ontwikkeling. Zo ben ik opleidingen aan het doen en mezelf aan het verbeteren. Uiteindelijk gaat het erom om een keeper af te kunnen leveren en misschien wel naar een andere club verder te kunnen brengen."
"Ik ben heel erg individueel gericht met elke doelman. Het gaat mij niet alleen om de kwaliteit van de eerste keeper. Ik vind het net zo belangrijk dat keeper twee en drie zich ontwikkelen", aldus Van Loo, die vindt dat er bij Heracles Almelo ook achter Bram Castro veel kwaliteit is. "We hebben Renze Fij en Michael Brouwer erachter. Uiteindelijk ga je het pas meemaken als die jongens gaan spelen, want Fij heeft nog nooit een officiële Eredivisie-wedstrijd gespeeld. Wij zien het heel erg in hem zitten, alleen ga je het pas meemaken op het moment dat hij gaat spelen. Daar is het wel wachten op."
Beluister het volledige gesprek met Van Loo in het audiofragment.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.