nieuws

Roeien, fietsen, lopen en schaatsen voor Paul Veenemansprijs in Deventer

IJsbaan De Scheg, de wielerbaan in Keizerslanden en een zijtak van rivier De IJssel. Het was het Deventer decor voor de Paul Veenemans Prijs, waar dit weekeinde om gestreden werd.
Paul Veenemans was een veelzijdig atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen, schaatsen en hardlopen. Hij was veelvuldig Nederlands kampioen roeien op diverse onderdelen. In 1972 nam hij, in de dubbeltwee, deel aan de olympische spelen in München.

Ruimte voor de Rivier

Op 6 februari 1973 overleed hij op 26-jarige leeftijd aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De Koninklijke Nederlandse Roeibond stelde een wisselprijs ter beschikking voor een wedstrijd bestaande uit roeien, wielrennen, schaatsen en hardlopen. De editie van dit weekend was de 40-ste. 
Jaarlijks wordt de klassieker door een andere roeivereniging georganiseerd. Het was de eerste maal dat roeivereniging Daventria voor de organisatie tekende. Door het project Ruimte voor de Rivier biedt de IJssel nu min of meer gelijke omstandigheden voor de deelnemende roeiboten. Tot voor kort was hier door de sterke stroming en scheepvaart op de rivier geen sprake van.
Roei- en Zeilvereniging Daventria kreeg hulp van atletiekvereniging Daventria, de Deventer IJsclub en wielervereniging De Zwaluwen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.