nieuws

Bedrijventerrein Marslanden krijgt wederom Keurmerk Veilig Ondernemen

Als grootste industrieterrein van Overijssel heeft De Marslanden in Zwolle opnieuw het Keurmerk Veilig Ondernemen mogen ontvangen.
Het certificaat werd overhandigd aan burgemeester Henk Jan Meijer in de brandweerkazerne op het bedrijventerrein. De commissie 'veilig ondernemen' van de Ondernemersclub Marslanden koppelde er vervolgens een thema avond aan.
Er waren maar weinig ondernemers op de avond afgekomen. Ze gingen informeel in gesprek met de burgemeester, politie en brandweer om de stand van zaken en het wensenlijstje te bespreken.

Dalend aantal inbraken

Het certificaat werd twee jaar geleden voor het eerst uitgereikt. Overigens laat het aantal inbraken al sinds vijf jaar een dalende lijn zien. Op dit moment scoort Marslanden volgens de politie erg laag op de criminaliteitsladder. 
De uitdaging na het verkrijgen van het Keurmerk Veilig Ondernemen is het veilig houden van het bedrijventerrein. In Zwolle zijn ze daar al ver mee. WhatsApp groepen, surveillance en een hoge mate van samenwerking met politie en brandweer houden het veiligheidsniveau hoog.

Cameratoezicht

Er zijn nog wel wensen bij de ondernemers. Zo willen ze graag meer cameratoezicht. De ondernemersclub gaat hierover in gesprek met de gemeente. Een mogelijkheid is om de camera's die al bij verschillende panden hangen te koppelen aan het politiesysteem.
Het Keurmerk Veilig Ondernemen is een initiatief van MKB Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.