nieuws

Monumentenboom geplant bij Deventer station

Gisteren werd de boom al geplant maar vandaag onthulde wethouder Frits Rorink het kunstwerk bij de monumentenboom. Het is de laatste boom die gefinancierd wordt uit de inzamelingsactie na de verwoestende windhoos in 1998.
OP 9 september 1998 trof een enorme windhoos Deventer. Het Rijsterborgherpark leed veel schade. Meer dan honderd bomen werden geveld door de windhoos.
De burgers van Deventer zamelden spontaan geld in om de schade te herstellen. Met het laatste budget dat er nog over was heeft de Deventer Bomenstichting nu de laatste boom geplant voor het station in Deventer.

Achttien jaar bomen planten

De afgelopen achttien jaar heeft de stichting tientallen bomen geplant in het park. Het park is vrijwel helemaal herstelt. De laatst geplante boom is een Drietands Esdoorn. Om de stam op de bodem ligt een kunstwerk gemaakt door Paul Keizer.
De monumentenboom moet de herinnering aan de windhoos van 1998 levend houden. De boom staat op een mooie opvallende plek dicht bij het park en pal voor het station op het onlangs gereed gekomen stationsplein.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.