nieuws

Vriezenveense hulpsinten hebben huis vol speelgoed: "Want elk kind moet Sinterklaas kunnen vieren"

Het huis vol speelgoed
Het huis vol speelgoed
Het huis van Co en Wibe Verboom uit Vriezenveen is een speelparadijs. Overal staat speelgoed, tot in de kamer en de tuin toe. Niet om er zelf mee te spelen, maar voor kinderen die anders geen Sinterklaas kunnen vieren.Â
"Wij hebben vroeger nog echt Sinterklaas meegemaakt. Dat moet blijven, ook als de ouders het niet kunnen betalen." Dat is de stellige overtuiging van Co en Wibe.
De twee zijn daarom al drie jaar speelgoed aan het inzamelen. Een uit de hand gelopen project, nadat ze ooit de overgebleven speeltjes van hun zoon op Facebook hadden geplaatst.

Voor ouders in zwaar weer

Ouders bij wie het financieel tegenzit, kunnen een afspraak maken in Vriezenveen en daar gratis een Sinterklaascadeau voor de kinderen uitzoeken. 
Een bewijs zoals bij de voedselbank hoeven de twee niet te zien: "Mensen die het slecht bedoelen, vallen vanzelf door de mand."

'Mensen gaan huilend weg'

Het Vriezenveense stel heeft dit jaar al zo'n tachtig gezinnen geholpen en het loopt nog door. De behoefte is namelijk groot, al is er ook veel schaamte. 
"Mensen durven eigenlijk niet te komen", vertelt Wibe. "Nou, dan komen wij ze desnoods met de auto halen. En we plannen het altijd zo dat mensen elkaar niet tegenkomen."
De mensen die wel komen, zijn volgens het stel enorm blij: "Vanmorgen ging hier nog iemand huilend van geluk weg. Daar doen we het voor."

'Desnoods komen we het ophalen'

Het speelgoed komt uit de hele omgeving en wordt aan huis gebracht. Mocht het in de buurt zijn, dan wil het stel de donatie ook wel ophalen.
Soms is het nog nieuw, vaker is het tweedehands. Maar dat maakt eigenlijk niet uit. Zolang het nog als een cadeau gegeven kan worden, is het welkom in Vriezenveen. 

'We kunnen nog jaren door'

Vorig jaar twijfelden de Vriezenveners nog of ze wilden doorgaan, maar het succes van dit jaar trekt ze definitief over de streep. Ze gaan ook de aankomende jaren door. 
"We noemen onszelf jonge senioren van net zeventig plus. Jonger worden we niet, maar we vinden dit gewoon nodig. En dat we dan een paar weken tussen het speelgoed zitten. Ach, dat hebben we er wel voor over."

Wilt u helpen?

De Vriezenveense hulpsinterklazen zijn blij met alle speelgoeddonaties. Wie wil doneren, wordt gevraagd om eerst even een berichtje te sturen via de Facebookpagina van het stel. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.