nieuws

Zorgcomplex op landgoed Stekkenkamp bij Ommen brengt natuur niet in gevaar

Schetsplan voor zorgcomplex Lemmens Erve in Ommen
Schetsplan voor zorgcomplex Lemmens Erve in Ommen
De laatste horde voor de realisering van zorgcomplex Lemmens Erve op landgoed Stekkenkamp bij Ommen lijkt te kunnen worden genomen. De Raad van State leek vandaag niet overtuigd van de bezwaren die natuurvereniging De Vechtstreek tegen het complex heeft.
Het bestemmingsplan voor dit omstreden project binnen het Europees beschermde Natura 2000 gebied werd eind augustus al goedgekeurd. De realisatie van bijna 50 zorgwoningen hangt alleen nog af van de al of niet gegronde bezwaren van de natuurvergunning.
De Vereniging voor natuur en milieu De Vechtstreek vindt dat de vergunning niet verleend had mogen worden. "Een prachtig stuk weiland met bomen verandert in een bungalowdorp", klaagde een woordvoerder.

Onderzoek naar natuurwaarden 'onvolledig'

De vereniging verwijt de provincie dat die de vergunning verleende na een onvolledig natuuronderzoek. Naar de volop aanwezige natuurwaarden zou door de onderzoekers niet zijn gekeken. Maar de provincie wijst die kritiek van de hand. Alles wat moet worden beschermd, is door de provincie onderzocht, aldus een woordvoerder.
Uit het onderzoek blijkt dat het zorgcomplex de beschermde natuur niet ernstig aantast.
De Raad van State gaat nu beoordelen of dit inderdaad zo is. De uitspraak volgt binnen twee maanden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.