nieuws

Keuzegids Universiteiten: drie opleidingen Universiteit Twente 'Topopleiding'

Universiteit Twente / UT in Enschede
Universiteit Twente / UT in Enschede © Universiteit Twente
In de nieuw verschenen Keuzegids Universiteiten 2017 zijn drie bacheloropleidingen van de Universiteit Twente als ‘Topopleiding’ bestempeld.
Technische Natuurkunde, Scheikundige Technologie en University College Twente kregen een score van 76 punten of hoger, goed voor het predicaat 'Topopleiding'. Met een gemiddelde score van zestig punten steeg de UT naar plek acht van de veertien universiteiten in Nederland.

Vijfde keer op rij

Voor de opleidingen Technische Natuurkunde en Scheikundige Technologie is het de vijfde keer op rij dat zij het predicaat 'Topopleiding' toegekend hebben gekregen. Voor het University College Twente is het de tweede opeenvolgende toekenning.
In de ranking van de Keuzegids staat de UT dit jaar op plaats acht van alle universiteiten, vorig jaar was dat nog plek elf.
Ten opzichte van de andere technische universiteiten blijft de positie van de Universiteit Twente vergelijkbaar: Wageningen blijft de best beoordeelde universiteit van Nederland. Daarna komt de TU/Eindhoven en na de UT sluit TU Delft de rij.

Hogere studielast

Minpunt is de hogere studielast die studenten aan de UT ervaren. Toch vallen in Enschede weinig eerstejaars af, de studenten zijn bovendien tevreden over het aantal contacturen met docenten en over de faciliteiten op de campus. 
Thom Palstra, aankomend rector magnificus van de UT, wil de trend van de stijgende lijn in de Keuzegids ook de komende jaren blijven terugzien en zal daar samen met de decanen en opleidingsdirecteuren op inzetten: “Het is goed te zien dat een aantal van onze opleidingen zo hoog scoren bij studenten. Daar zijn we trots op."

Keuzegids Universiteiten 2017

De Keuzegids Universiteiten is een jaarlijkse uitgave van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), waarin vergelijkende informatie wordt geboden over de WO-bachelors in Nederland. Daarbij gaat het onder andere om selectie-eisen, onderwijskwaliteit en baankansen na de studie. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.