Nieuws

‘Unknown Brood’, een uniek kijkje in het leven van rock 'n' roll-icoon Herman Brood

De unieke documentaire 'Unknown Brood' gaat 19 november in première op het filmfestival IDFA in Koninklijk Theater Carré en draait vanaf december in de bioscopen. 'Unknown Brood' gaat over het bijzondere levensverhaal van Herman Brood.  
De unieke documentaire is gemaakt door oud-Oldenzaler Dennis Alink en genomineerd voor twee prijzen op het filmfestival. De premièrefilm neemt de kijker aan de hand mee, door het bijzondere leven en einde van rock ‘n' roll-icoon Herman Brood.

De echte Herman

Het betreffen unieke opnames van Herman zelf en de mensen, die hem het meest nabij stonden. Dennis Alink kreeg de beelden van de voormalige manager van Brood, Koos van Dijk. Het zijn unieke beelden, die volgens Alink laten zien hoe de echte Herman was en waarom hij het leven op zijn manier leefde.

Fascinatie

Alink had als student grote fascinatie voor het leven dat Herman Brood leidde. Dus greep hij als regisseur deze buitenkans, om een documentaire over Brood te maken, met beide handen aan. De nooit eerder vertoonde opnames vormen samen met nieuw gedraaide interviews, het definitieve verhaal van Herman Brood.
"Ik was enorm onder de indruk van de rauwe rock ‘n’ roll die hij maakte en hoe hij een leven leidde wat bijna rondom zijn reputatie gebouwd leek te zijn. Zijn platen draaide ik grijs en toen ik van oud-bandleden hoorde dat Brood al zijn hele leven over zelfmoord praatte werd ik alleen maar meer gefascineerd door zijn persoonlijkheid. Hoe heeft deze man zijn leven geleefd? Wie was de Herman Brood achter het imago van de rock ‘n' roll junk?”

Tevreden

Zelf zegt Alink tevreden te zijn over zijn documentaire. "Brood was zoveel meer dan de excentrieke artiest, de kunstenaar die leefde voor de kunst. Brood worstelde met zijn leven dat een aaneenschakeling was van ups en downs. Door die worsteling in beeld te brengen, krijg je veel beter zicht op zijn leven en zijn persoon en begrijp je zijn keuzes beter."
De film is vanaf december in de bioscopen te zien.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.