nieuws

Kleindierenshow Oneto Enschede gaat niet door vanwege vogelgriep

De kleindierenshow Oneto die op 2, 3 en 4 december op het terrein van vliegveld Twente zou worden gehouden, gaat niet door. Reden van de afgelasting is de vogelgriep en de risico's op verspreiding van de ziekte.
Er zijn maatregelen afgekondigd om verspreiding van de ziekte tegen te gaan: zo zijn tentoonstellingen met pluimvee tijdelijk niet toegestaan. Op de show worden ook andere dieren tentoongesteld, zoals konijnen en duiven.
Toch is bewust gekozen om geen gedeeltelijke show te houden. De organisatie wil geen enkel risico nemen, vertelt Oneto-voorzitter Jan Meutstege.

Ander moment?

In 2014 ging de Oneto-show ook al niet door, ook al vanwege de vogelgriep. Meutstege overweegt om in de toekomst de tentoonstelling op een ander moment in het jaar te plannen, omdat de uitbraak van vogelgriep samen lijkt te vallen met de trek van wilde vogels die in deze tijd plaatsheeft.
De voorzitter beaamt dat het afblazen van de show financiële consequenties heeft. De organisatie gaat op korte termijn met de verhuurder van Hangar 11 - de locatie van de tentoonstelling - om tafel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.