nieuws

Zorggroep Sint Maarten verder zonder locatiedirecteuren

Geld
Geld
De locatiedirecteur gaat verdwijnen in de Twentse vestigingen van zorggroep Sint Maarten. Taken en verantwoordelijkheden van de locatiedirecteuren worden bij zogenoemde zelf organiserende teams neergelegd.
Sint Maarten noemt het zelf een slag naar 'nieuw elan' en benadrukt bij monde van een woordvoerster dat de verandering voor de cliënten geen nadelige gevolgen heeft: "De organisatie wordt minder stroperig, platter en de cliëntenzorg wordt juist beter."
De zorgorganisatie met de hoofdvestiging in Denekamp heeft behalve in het noordoosten van Twente ook zorgcentra in delen van de Achterhoek en in de provincies Utrecht, Noord-Brabant en Friesland.

Geen ontslagen

De nieuwe werkwijze doet aan de opzet van Buurtzorg denken en wordt vanaf deze maand ingevoerd. Het huidige aantal van zeventien managers gaat terug naar acht. Er vallen geen ontslagen.
Managers die overbodig worden komen op een andere plek in de zorg te werken. In enkele gevallen wordt gebruik gemaakt van een vertrekregeling. De vakbonden en de Raad van Toezicht hebben ingestemd met de reorganisatie.

Vijf zorggemeenschappen

De zorggroep gaat de organisatie van de zorg samenvoegen in vijf zogenoemde gemeenschappen en drie hoofdonderdelen: wonen, 24 uurs zorg en ambulante zorg. Daar blijven managers actief.
In de toekomst gaat ook het aantal teamleiders bij zorggroep Sint Maarten op de schop. Op dit moment zijn het er circa 35. Volgens de woordvoerster is het nog te vroeg om te zeggen hoe en wanneer het aantal teamleiders verandert.

Ook veranderingen in de top van Sint Maarten

De organisatie is ook in de top op zoek naar vernieuwing. Op dit moment heeft Sint Maarten een interim bestuur. Afgelopen augustus ontbond het Scheidsgerecht Gezondheidszorg de arbeidsovereenkomst van bestuurder Bert Kwadijk. Die was eerder dit jaar op non-actief gesteld na kritiek op zijn functioneren. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.