nieuws

Oud-directeur Rendo in hoger beroep in omkopingsschandaal

Het Gerechtshof in Leeuwarden
Het Gerechtshof in Leeuwarden
De 57-jarige oud-directeur van Rendo uit Meppel is het niet eens met de twee jaar cel die de rechtbank in Assen voor omkoping en valsheid in geschrifte heeft opgelegd. De man, Richard W. uit Groningen, stapt naar het gerechtshof in Leeuwarden.
W. vindt dat hij zich niet heeft laten omkopen. Volgens hem heeft hij de miljoen euro waar het om gaat verdiend, omdat hij advieswerkzaamheden heeft geleverd en een computerprogramma heeft laten ontwikkelen. Dat liet de man via zijn advocaat Cees Eenhoorn weten.
De oud-directeur werd vorige week veroordeeld, samen met Maus van L. uit het Gelderse Wezep, oud-directeur van het Belgische bedrijf Electrabel. Die kreeg zes maanden cel opgelegd. De rechtbank in Assen veroordeelde W. tot een iets lagere straf dan de drie jaar die door het Openbaar Ministerie was geëist. De rechters hielden rekening met de ouderdom van de zaak.

Omkoping

W. nam in 2007 onderhands een miljoen euro aan van de oud-baas van Electrabel. Het bedrijf uit België wilde een voet op de Nederlands markt zetten. Overnames van grotere bedrijven mislukten.
Daarna kwam de energietak van het kleinere Rendo in beeld. Om er zeker van te zijn dat Electrabel de overnamekandidaat werd, werd het bedrag onder de tafel door geschoven.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.