Invaller Vermeij speelt gelijk met Jong Oranje, debuut Veldwijk bij Zuid-Afrika

Vincent Vermeij
Vincent Vermeij heeft vanavond met Jong Oranje gelijkgespeeld tegen Portugal. In Doetinchem eindigde het oefenduel in 1-1. De speler van Heracles Almelo keerde terug in het stadion van De Graafschap, zijn vorige club.
Vermeij viel een kwartier voor het einde in, op dat moment stond de 1-1 stand al op het bord. Portugal was in de eerste helft op voorsprong gekomen uit een vrije trap, maar even later maakte Richairo Zivkovic gelijk vanaf de stip. In de laatste seconde kreeg Vermeij nog een kans op de winnende, maar kopte over. Joël Drommel zat ook in de selectie van coach Art Langeler, maar de doelman van FC Twente bleef het gehele duel op de bank.

Debuut Veldwijk

Lars Veldwijk maakte vanavond zijn debuut voor Zuid-Afrika. De Nederlandse aanvaller, wiens vader in Zuid-Afrika is geboren, mocht in de eerste helft van de oefeninterland in en tegen Mozambique (1-1) meedoen bij 'Bafana Bafana', hij scoorde niet. Toen Veldwijk vorig jaar bij PEC Zwolle speelde kwam het idee in hem op om een Zuid-Afrikaans paspoort aan te vragen en dat resulteerde vandaag dus in zijn debuut.