nieuws

FC Twente en makelaar Rob Jansen lijnrecht tegenover elkaar

Makelaar Rob Jansen
Makelaar Rob Jansen © Pro Shots
FC Twente en voetbalmakelaar Rob Jansen zijn verwikkeld in een felle strijd. Zoveel is duidelijk na de arbitragezaak van vanavond in Zeist. 
Jansen eist 1,2 miljoen euro van FC Twente, weet De Telegraaf. Daartegenover wil FC Twente juist een bedrag van 1,1 miljoen -dat ze al voldaan hebben- terug van de topmakelaar. De zaak werd aangespannen door Wasserman, het bedrijf waar Jansen directeur is.

Mokotjo en Hölscher
De kwestie gaat over een vergoeding die Jansen nog tegoed zou hebben voor bemiddeling bij transfers. Jansen zegt nog recht te hebben op het enorme bedrag door (mondeling) afgesproken commissies rond de transfer van Kamohelo Mokotjo van PEC Zwolle naar FC Twente en contractverlenging van Tim Hölscher.

Verleden

De huidige leiding van FC Twente is van mening dat Aldo van der Laan toentertijd niet bevoegd was om deze afspraken te maken. Volgens de club is het om die reden ook niet rechtsgeldig. Jansen zegt op zijn beurt dat de afspraken met Van der Laan en Joop Munsterman kraakhelder waren. FC Twente wil op haar beurt meer duidelijk hebben over de betaling van 1,1 miljoen euro aan Wasserman. Volgens FC Twente is uit de boeken niet op te maken waarvoor het geld werd overgemaakt aan het bedrijf.
De uitspraak van de arbitragecommissie is naar alle waarschijnlijkheid over drie weken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.