nieuws

Jongen van 17 aangehouden voor reeks overvallen in Zwolle

Gewapende overval op pizzeria Bachplein Zwolle
Gewapende overval op pizzeria Bachplein Zwolle
Een jongen van 17 is aangehouden voor meerdere overvallen in Zwolle. De Zwollenaar wordt verdacht van het overvallen van een winkel, hotel en een pizzeria in Zwolle.Â
De jongen wordt onder meer in verband gebracht met een overval op zondag 19 juni. De medewerker van een hotel aan de Schuttevaerkade werd die dag bedreigd met een wapen en moest geld afgeven. Daarna renden drie mannen weg. 
Op vrijdag 5 augustus werd een pizzeria aan het Bachplein in de wijk Holtenbroek overvallen door een man met een steekwapen. Ook daar is geld buitgemaakt. 
Vervolgens werd op vrijdag 26 augustus een winkel aan de Madurastraat overvallen. Opnieuw ging de dader er met geld vandoor. 

Onderzoek

Beelden van de overvallen waren onlangs te zien in het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost. Daarnaast zijn er getuigen gehoord, camerabeelden bekeken en sporen veiliggesteld. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de jongen van 17. 
Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij alle drie de overvallen. De politie hoopt binnenkort meer verdachten aan te houden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.