nieuws

Veilig Verkeer Nederland controleert fietsverlichting van scholieren in Steenwijk

Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland controleerden vandaag de fietsverlichting van scholieren van scholengemeenschap Eekeringe in Steenwijk. Vorige week kregen ook de leerlingen van de Steenwijkse scholengemeenschap Meesters Tromp al bezoek van de controleurs.Â
Per klas moesten de leerlingen vanmorgen hun fiets tonen en laten zien dat de fietsverlichting naar behoren werkt.
De scholieren die een goede fietsverlichting hadden werden beloond met een presentje. De leerlingen die voorbijkwamen met een fiets waarvan de verlichting het niet deed, kregen een gratis reparatie aangeboden of een noodoplossing om veilig thuis te kunnen komen zonder risico op een bekeuring.
De controle wordt jaarlijks elk najaar georganiseerd. Wanneer iemand fietst zonder verlichting in het donker riskeert de de fietser een bekeuring van 55 euro. Met een goede verlichting neemt de kans op een aanrijding in het donker met twintig procent af. Het is vooral de leeftijdscategorie tussen 18 en 34 jaar die het vaakst zonder deugdelijke verlichting fietst.
VVN houdt in heel Overijssel diverse acties waarbij naar verwachting 2500 fietsers voorzien worden van nieuwe fietsverlichting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.