nieuws

Basisschool De Zegge in Almelo geeft leerlingen 'saunavrij'

De leerlingen van basisschool De Zegge in Almelo zitten vanmiddag thuis. Ze hebben 'saunavrij' gekregen van de directie. De temperatuur in de lokalen is zo hoog, dat lesgeven onmogelijk is.Â
De basisschool heeft al jarenlang problemen met het klimaatbeheersingssysteem. Leerlingen hebben regelmatig hoofdpijn, het veel te warm of juist veel te koud. Als klap op de vuurpijl ging maandag de warmtepomp kapot, waardoor de temperatuur niet meer omlaag kan.
Gisteren zijn de scholieren ook al naar huis gestuurd. Vandaag wilde de directie het opnieuw proberen, maar de temperatuur liep zo hoog op dat de scholieren na het middaguur naar huis zijn gestuurd. 
"Alle ramen staan hier tegen elkaar open, maar het blijft ontzettend warm", aldus José Oosterveld, de directrice van de school. "Ik stond vanmorgen op het punt om met alle leerlingen naar de flexplekken in het stadhuis te gaan, om daar les te gaan geven. De gemeente moet nu echt iets gaan doen." 
De gemeente Almelo zegt dat het langdurige probleem al is opgelost. De kapotte warmtepomp wordt een incident genoemd. "Techniek kan kapot gaan. We hopen dat we morgen alles kunnen laten maken. Dan kan er in de loop van morgen weer gewoon les gegeven worden", aldus wethouder Alex Langius van de gemeente Almelo. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.