nieuws

Jongen uit Zwolle aangehouden voor zware mishandeling

Politie pakt Zwollenaar op voor ernstige mishandeling
Politie pakt Zwollenaar op voor ernstige mishandeling
De politie heeft vandaag een zestienjarige jongen uit Zwolle aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een zware mishandeling in Zutphen. Daarbij raakte een 17-jarige jongen uit Zutphen ruim twee weken geleden ernstig gewond.
Het slachtoffer kreeg het in de nacht van 30 oktober tijdens het uitgaan in de binnenstad van Zutphen aan de stok met een groepje jongeren. Een 21-jarige vrouw die deel uitmaakte van dat gezelschap provoceerde de jongen door tegen zijn fiets te trappen. Ook zou ze de Zutphenaar een klap in het gezicht hebben gegeven.
Toen het slachtoffer opnieuw werd geslagen, vluchtte hij met achterlating van zijn fiets. Hij werd achternagezeten door de vrouw en mogelijk de 16-jarige Zwollenaar, die het slachtoffer inhaalden en vervolgens finaal in elkaar sloegen en schopten. Het slachtoffer liep onder meer een verbrijzeld jukbeen op.       

In beeld dankzij getuigenverklaringen

De politie stelde een onderzoek in en met name dankzij getuigenverklaringen kwamen de verdachte Zwollenaar en de vrouw in beeld. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.
Het slachtoffer ligt niet meer in het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed. Hij is door de politie geïnformeerd over de aanhoudingen. Zijn fiets is hij sinds het incident kwijt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.