nieuws

Nabestaanden slachtoffer chaletmoord: "We hopen dat Ton snel is overleden"

"Ton had nooit ruzie met iemand, hoe kon dit nou zo mislopen?" Dat zei de weduwe van de vermoorde zakenman Ton Kuijf vandaag in de rechtbank van Zutphen.
Kuijf werd 14 maart 2014 op beestachtige wijze omgebracht in een chalet in Ermelo. Hoofdverdachte is Janet S. uit Kampen. Zij wijst met de vinger naar medeverdachte Youri B. Derde verdachte in de zaak is Joyce N. Zij wordt er onder meer van verdacht zakenman Kuijf te hebben afgeperst.

Nabestaanden zijn beland in slechte film

De nabestaanden, een weduwe en 3 zoons, maakten gebruik van hun spreekrecht en eisten zo'n 450.000 euro schadevergoeding.
"We zijn beland in een hele slechte film", aldus de weduwe. "Onze oudste zoon heeft zaken moeten regelen die hij helemaal niet had moeten hóeven regelen." Zo heeft hij de verkoop van het bedrijf van Kuijf geregeld.

"Toen ik met de jongens later op vakantie was in Turkije en besefte dat Ton dit nooit meer mee kon maken, toen kwamen de tranen. En er is meer dat hij niet meer mee kan maken, zoals het afstuderen van onze zoons, promoties van hen en ik kan nog wel even doorgaan."
Beseffen daders wat ze ons hebben aangedaan? 
"We hebben ook ons huis moeten verkopen. Ik had er zo graag oud willen worden met Ton. Ik vraag me af of de daders beseffen wat ze ons hebben aangedaan. Ja, ons leven gaat verder, maar verder gaan betekent niet vergeten. Er zal voor ons altijd een leven zijn vóór en ná 14 maart 2014."
Ook de zoons nemen het woord, met name bij de jongste klinkt woede en verdriet door in de stem. "Het steekt ons enorm dat de verdachten geen berouw tonen. Dat staat de verwerking van deze schokkende gebeurtenis in de weg."

Verdachten zo lang mogelijk opbergen

De oudste zoon benadrukt de gewelddadigheid waarmee Kuijf is omgebracht. "We hebben de verwondingen gezien. We konden alleen maar hopen dat hij snel was overleden."
Verder zei hij nog: "Wat jij ons hebt aangedaan Janet, is voor altijd van invloed op ons leven. Ik hoop dat de rechters jou en de andere verdachten zo lang mogelijk opbergen."

Medeverdachten houden kaken op elkaar

Eerder op de dag werden de medeverdachten van Janet S gehoord als getuige. Zowel Joyce N als Youri B deden een beroep op hun verschoningsrecht. Ze hielden de kaken op elkaar.
Opvallend was dat Youri niet geconfronteerd wilde worden met Janet. Naar eigen zeggen is hij te bang voor haar, om haar onder ogen te komen. Youri wordt nog wekelijks behandeld voor post-traumatische stress. De rechtbank loste dit op door een scherm in de rechtbank te plaatsen. Zo konden Janet en Youri elkaar niet zien.
Morgen gaat de zaak verder. Dan wordt de strafeis bekend en doet Janet's advocaat zijn verweer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.