nieuws

Gewonde oorlogsjournalist uit Gorssel vertoont zijn film in Deventer

Bud Wichers
Bud Wichers © Bud Wichers
Oorlogsjournalist Bud Wichers uit Gorssel, die onlangs gewond raakte tijdens een missie in Irak, vertoont zondag in filmhuis De Keizer eenmalig de oorlogsfilm In de Greep van IS.
In deze korte documentaire filmde Bud Wichers van zeer dichtbij de strijd tegen IS. Afgelopen maand haalde hij het landelijke nieuws toen hij gewond raakte in Irak door een sluipschutter van de Islamitische Staat. De documentaire bevat ook beelden van Bud’s laatste reis naar het front.
Wie denkt dat de inwoner uit Gorssel in de toekomst pas op de plaats maakt, heeft het volkomen mis, want het maken van reportages in oorlogsgebieden ziet Bud als zijn persoonlijke missie. “Ik ga terug want ik laat me niet door IS of door andere partijen wegjagen" aldus de Gorsselnaar.

Op zoek naar oorlogsverhalen

De videojournalist reist sinds 2002 over de aardbol op zoek naar oorlogsverhalen. Hij wil de verhalen vertellen van mensen die slachtoffer van de oorlog zijn geworden. "Net zoals het belangrijk is voor mensen in een oorlogsgebied dat er naar hen geluisterd wordt, moeten er ook journalisten zijn die deze verhalen, vaak met gevaar voor eigen leven, willen vertellen."
Bud Wichers reisde sinds het begin van de Arabische Lente een aantal malen naar Syrië. De laatste twee jaar volgde hij van dichtbij de strijd tegen de Islamitische Staat. Het resultaat hiervan is te zien in de documentaire In de Greep van IS. 

Opbrengst bestemd voor volgende reis

Een deel van de opbrengst van deze avond zal worden gereserveerd voor de volgende reis want Wichers heeft de drang én de motivatie om, zodra hij weer helemaal beter is, zijn missie voort te zetten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.