nieuws

Kampen troeft Almelo af als Schoonste Winkelgebied van 2016; Zwolle ook in de prijzen

De gemeente Kampen kreeg de eerste prijs overhandigd
De gemeente Kampen kreeg de eerste prijs overhandigd
Het winkelgebied van Kampen is het schoonste van alle middelgrote gemeenten in Nederland. Dit blijkt uit een verkiezing van de organisatie Nederland Schoon.Â
Kampen won in de categorie middelgrote gemeenten en scoorde een 7,3. Veenendaal werd tweede. Almelo eindigde in deze categorie op de derde plaats met een 7,25. 

In de categorie grote gemeenten...

Ook de gemeente Zwolle deed mee met de verkiezing en zat in de categorie grote gemeenten. Zij mochten zich tevreden stellen met een derde plaats. De gemeente Haarlemmermeer mag zich in die categorie een jaar lang het 'Schoonste Winkelgebied van 2016' noemen. Apeldoorn eindigde op de tweede plek.

Wat was het oordeel over Kampen?

Voor de verkiezing zijn in de afgelopen maanden ruim 500 winkelgebieden onderzocht in 63 verschillende gemeente. Uit dat onderzoek blijkt dat inwoners van de gemeente Kampen het meest afvalbewust zijn. Dat resulteert in weinig fijn zwerfafval en zeer schone afvalbakken. Ook is men tevreden over de goede straatverlichting.
Zwolle scoorde vooral hoog op veiligheid en in de gemeente Almelo krijgt men een positief oordeel over weinig zwerfafval en het lage percentage vandalisme.  
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.