nieuws

Voedselbank Rijssen heeft het geld niet om te verhuizen

De voedselbank in Rijssen moet per 1 januari verhuizen. De gemeente Rijssen-Holten wil namelijk het gebouw van de voedselbank West-Twente slopen, zodat er woningen gebouwd kunnen worden. Die verhuizing kost geld, maar dat heeft de voedselbank nog niet. De voedselbank blijft wel hoop houden.
"We hebben al wel een ander gebouw gevonden, dat is de PLUS-markt hier verderop", zegt Jan ter Weel van de voedselbank. 
Volgens Ter Weel zijn de producten die de voedselbank in haar bezit heeft niet het grootste probleem in de verhuizing. "We hebben ook koelkasten en diepvrieskasten die mee moeten. Die moeten gedemonteerd worden."
Daarnaast moet het een en ander verbouwd worden in het nieuwe pand om de voedselbank te kunnen huisvesten. En daar gaat geld in zitten.

Roep om hulp

De voedselbank in Rijssen heeft het geld hard nodig. "Het is nu eigenlijk een oproep aan een ieder die de voedselbank in Rijssen en warm hart toedraagt: steun ons middels giften." Het geld wordt volgens Ter Weel goed gebruikt, namelijk voor de verhuizing, zodat de voedselbank in Rijssen kan blijven bestaan.

In gesprek met gemeente

Ter Weel gaat aanstaande woensdag in gesprek met de gemeente Rijssen-Holten om tot een oplossing te komen. De voedselbank heeft namelijk een garantstelling aangevraagd bij de gemeente voor een bedrag van 100.000 euro. Het college wil echter niet verder gaan dan 50.000 euro.
Ter Weel: "Mijn verwachting is dat we woensdag in een constructief gesprek er uit gaan komen." Met hopelijk als conclusie dat de voedselbank kan blijven bestaan.

Kledingbank

In het oude PLUS-gebouw bevindt zich de kledingmarkt al. "Het zou natuurlijk fijn zijn als we de twee stichtingen van de voedselbank en de kledingbank onder een dak kunnen krijgen. Daar gaan we echt ons best voor doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.